Orthodoxe Parochie Heilige Simeon de Mirreschenker

Блог пост / blogpost

Црквена Слава парохије Свети Симеон Мироточиви 26-02-2023

Драги парохијани,

Белика ми је част и радост да вам се први пут обратим као ваш парох, баш уочи крсне славе наше парохије Светог Симеона Мироточовог.

Најприје желим да се захвалим мом предходнику, оцу Душану Вучићу од кога сам наслиједио вашу дивну парохију и да му пожелим сву срећу и благослов Божији на новој парохији у Зандаму.

Иако сам тек постављен за парохијског свештеника, многи од вас ме већ знате, с’ обзиром да сам служио у вашој парохији за вријеме док је отац Душан био одсутан. Током тог периода осјетио сам вашу велику љубав и топлину и заволио сам вас као своју породицу, што уствари и јесте. Ми који се причешћујемо из једне чаше смо браћа и сестре у Христу.

Молим вас да се сви заједно молимо Господу и нашем заштитнику Светом Симеону, да нам Господ подари снаге и мудрости да будемо његове достојне слуге и да даље градимо и развијамо нашу парохију у славу Божију. Такође вас молим да у нашу парохију уложите свој труд, своју љубав и све своје таленте које вам је Господ дао како бисмо уз помоћ Божију напредовали и расли из дана у дан. Међутим још важније је да се трудимо да волимо једни друге, да чувамо једни друге, да се међусобно помажемо, да увијек налазимо опроштај и разумијевање за брата или сестру из парохије и да никад не дозволимо никаквом сјемену раздора да се усели међу нас. Ако тако будемо чинили Господ ће нам отворити све путеве и изобилно ће нас благословити, међутим ако не буде међусобне љубави и слоге, сваки наш труд ће бити узалудан.

Сјутра нам предстоји велики дан: слава наше парохије и долазак нашег епископа Јустина. Многи од вас се већ данима труде да припреме све како бисмо достојно дочекали нашу славу и нашег епископа Јустина. Хвала им на труду и нека им Господ узврати.

Молим Вас да се сјутра појавите у што већем броју и да се потрудимо да будемо добри домаћини и да достојно прославимо нашег небеског заштитника. На плакату коју ћу вам послати стоји програм за сјутрашњи дан. Молим вас да доведете вашу дјецу и они који имају иконе да их понесу са собом како бисмо у литију понијели и ликове светитеља и осветили улице око наше цркве и читав град.

Са љубављу у Христу,

Свештеник Крсто Станишић

подели објаву / deel de blog

Повезане објаве / gerelateerde posts