Orthodoxe Parochie Heilige Simeon de Mirreschenker

Блог пост / blogpost

Записник разговора после службе 3-12-2023

Тим људи који се активирао око куповине храма је пратио курс у вези ове теме. На курсу смо добили доста информација шта су битне ствари око куповине. Једна од тих битних ставки је да се има довољно средстава на рачуну и да прилив новца на мјесечном нивоу буде довољан за отплату хипотеке. У овом моменту парохија има око 35 редовних породица које уплаћују парохијал. У наредном периоду се морамо усредредити да прикупимо више финансијских средстава. Још није донета одлука у вези куповине храма или изградње. Прво треба прикупити више средстава.

Да бисмо прикупили више средстава преуредили смо наш вебсајт https://www.svetisimeonutrecht.com/ На вебсајту је додата могућност уплате донација на наш рачун. Током разговора је показано како се врши уплата преко вебсајта путем Пејпала/ Идеал-а. Та могућност је направљена највише за донаторе ван наше парохије који би желели да нас подрже. Наши парохијани се моле да (наставе) мјесечно уплаћивати парохијал, зато што је то битно за банку када будемо тражили хипотеку. Информације о повраћају парохијала преко пореске управе се могу наћи у цркви на месту где се продају свеће. Такође преко овог линка свако за себе може израчунати колико се враћа од пореза, пошто је то везано за лична примања https://www.schenkservice.nl/bereken-uw-voordeel

Други пројекат који смо организовали поводом прикупљања новца је прављење филма. Филм ће направити Лиз, која ће нам доћи у посету из Београда и која такоће направила промотивни филм за школу српског језика у Никшићу. Она има доста пратилаца и надамо се да ће филм о нашој парохији привући више људи да постану (стални) чланови наше парохије или да постану донатори. Наши парохијани се моле да дођу у што већем броју са својим пријатељима 17-ог децембра да се дружимо!

подели објаву / deel de blog

Повезане објаве / gerelateerde posts