Orthodoxe Parochie Heilige Simeon de Mirreschenker

Voor vragen of verdere informatie!

Contact

Formulier

Vul de contactformulier in en er zal zo snel mogelijk contact met jou worden opgenomen.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Gelieve je voor- en achternaam
Vul je telefoonnummer in als je telefonisch gecontacteerd wilt worden
Je kunt hier een vraag, mededeling of verzoek neerzetten

Waar zitten wij?

Wij zijn gelokaliseerd in Zeist (nabij Utrecht). De kerk is eenvoudig te bereiken middels het OV of eigen transport. Voor eigen transport kan vrij gebruik worden gemaakt van de parkeerplaats voor de kerk.

Veelgestelde vragen

Wij krijgen te maken met terugkerende vragen, natuurlijk ben je altijd van harte welkom om contact op te nemen en zo je vragen te stellen.

De Orthodoxe Kerk baseert haar leer op de Heilige Schrift en de Heilige Traditie, welke de geschriften van de Kerkvaders en de besluiten van de Oecumenische Concilies omvatten. Centraal staan de geloof in de Heilige Drie-eenheid, de incarnatie van Jezus Christus, zijn dood en opstanding, en het belang van sacramenten.

De Servische Orthodoxe Kerk behoudt veel van de vroegchristelijke liturgische en theologische tradities. Dit omvat de viering van de Goddelijke Liturgie, het gebruik van iconen, en de nadruk op mystieke ervaring. Historische en culturele aspecten van Servië zijn ook verweven in de kerkelijke praktijken.

Tijdens de Goddelijke Liturgie kunt u een reeks van gebeden, hymnen, lezingen uit de Schrift, en de Eucharistieviering verwachten. De dienst wordt overwegend in het Servisch uitgevoerd, met delen in het Nederlands. De liturgie is rijk aan symboliek en traditie.

Bezoekers worden aangemoedigd om zich respectvol te kleden. Dit betekent voor vrouwen idealiter een rok of jurk die de knie bedekt en een hoofdbedekking, en voor mannen een nette broek en overhemd. Respect voor de heilige ruimte en deelname aan de liturgie wordt zeer gewaardeerd.

De kerk is gevestigd aan [straatnaam en huisnummer], Utrecht. U kunt de kerk bereiken met het openbaar vervoer of met de auto. Voor meer gedetailleerde routebeschrijvingen kunt u onze website bezoeken of contact opnemen via [telefoonnummer of e-mailadres].

Er zijn verschillende manieren om betrokken te raken, waaronder deelnemen aan de liturgie, je aanmelden voor bijbelstudies, deelnemen aan gemeenschapsactiviteiten of vrijwilligerswerk. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons.