Српска православна парохија
Свети Симеон Мироточиви

Контакт

За питања или додатне информације!

Формулар

Попуните контакт формулар и бићете контактирани што је могуће брже.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Наша локација

Налазимо се у Зајсту (близу Утрехта). Црква је лако доступна јавним превозом или сопственим превозом. За сопствени превоз можете бесплатно користити паркинг испред цркве.

Често постављана питања

Сусрећемо се са понављајућим питањима, и, наравно, увек сте добродошли да нас контактирате и да поставите своја питања.

Православна црква своје учење заснива на Светом Писму и Светој Традицији, која обухвата списе Очине цркве и одлуке Вселенских сабора. У центру је вера у Свету Тројицу, инкарнацију Исуса Христа, његову смрт и васкрсење, и значај сакрамената.

Српска православна црква задржава многе ранохришћанске литургијске и теолошке традиције. Ово укључује слављење Божанске Литургије, коришћење икона и нагласак на мистичком искуству. Историјски и културни аспекти Србије такође су уплетени у црковне обичаје.

Током Божанске Литургије можете очекивати низ молитава, химни, читање из Светог Писма и обред Еухаристије. Служба се преимајући изводи највише на српском језику, са деловима на холандском. Литургија је богата симболиком и традицијом.

Посетиоци се подстичу да се поштују пристојно обуку. Ово за жене подразумева идеално сукњу или хаљину која прекрива колена и покривач за главу, а за мушкарце уређене панталоне и кошуљу. Поштовање светог простора и учешће у литургији се врло цени.

Црква се налази на адреси Woudenbergseweg 38, Zeist. Можете доћи до цркве јавним превозом или аутомобилом. За више детаљних упутстава можете посетити нашу веб страницу или се обратити путем контакт форме или е-поште (krsto.st@gmail.com).

Постоје различити начини да се укључите, укључујући учешће у литургији, пријаву за библијске студије, учешће у заједничким активностима или волонтерски рад. За више информација можете нас контактирати.

Социјални медији

Можете нас наћи на различитим социјалним медијима

Контакт

Богослужења

На локацији се сваке недеље одржава богослужење у 10:00 сати (осим ако није другачије назначено)

Overig