Orthodoxe Parochie Heilige Simeon de Mirreschenker

Блог пост / blogpost

zašto sve manje vremena imamo a sve vise obaveza

[19:50, 3-11-2017]

Verica:

Pošto je sutra crkva a sigurno mnogi od vas bice sprečeni da dodju zbog svih obaveza , želim  jedan tekst da podelim sa vama. Tekst koji govori zašto sve manje vremena imamo a sve vise obaveza. Obaveza koji smo sami sebi nametnuli.

‘Svetska konvencija demona kojom predsedava đavo. Tipična priča o tome kako đavo obmanjuje ljude, čime krade njihovo vreme, bez obzira na to da li su vernici ili ne. „Držite ih zauzetim životnim sitnicama i gomilom nevažnih obaveza i smislite bezbrojne načine da okupirate njihove misli i pažnju“, đavolje su reči koje objašnjavaju kako životno  vreme čoveka biva ukradeno od demona. Malo po malo kradimo njihovo vreme i rasipajmo im pažnju na različite stvari „Ometajte ih tako da ne mogu sabrano da prebivaju u Bogu i da zaborave tokom čitavog dana da hode pred Licem Božijim“. „Kako ćemo to uraditi?“, povikali su demoni. „Držite ih zauzetim životnim sitnicama i gomilom nevažnih obaveza, i smislite bezbrojne načine da okupirate njihove misli i pažnju“, odgovorio je i detaljnije objasnio: „Primamljivo ih podstičite da rade i rade a onda kupuju, kupuju, troše i zadužuju, zadužuju, zadužuju kako bi mogli da priušte sebi svoje isprazne stilove života.   Prekomerno zatrpavajte njihove misli tako da ne mogu da čuju taj tihi Božiji glas. Zavedite ih da slušaju radio ili disk uvek u toku vožnje. Da im u kući uvek bude uključen TV, DVD, CD ili kompjuter, zapovedao je đavo.„Ovo će pomesti njihove misli i prekinuti tu njihovu zajednicu sa Hristom.

Popunite stolove za kafu časopisima i novinama.  Zatrpavajte njihove misli vestima 24 sata dnevno.  Rasejavajte njihove mirne momente tokom vožnje napadnim bilbordima.  Natrpavajte im mejlove neželjenom poštom, naručenim katalozima, nagradnim igrama i svakom vrstom obaveštenja i promocija besplatnih proizvoda, usluga i lažnih nada…  Dajte im Deda Mraza kako biste im omeli pažnju da svoju decu nauče pravom značenju Božića. Dajte im Uskršnjeg Zeku tako da se ne sete da pričaju o Hristovom Vaskrsenju i njegovoj pobedi nad grehom i smrću. Čak i kad se rekreiraju sa ciljem da se odmore, pogurajte ih preko granice, neka i u tome preteraju, neka se vrate sa svojih odmora potpuno iscrpljeni.

A kada se sastanu radi  druženja, podstaknite ih da tračare i ogovaraju kako bi ih opterećivala savest kad krenu kući. Ispunite im živote sa puno navodnih dobrih dela koje mogu sami da sprovedu tako da se ne sete da zatraže Božiju Pomoć.  Uskoro će oni sve raditi  isključivo sopstvenim snagama, žrtvujući i svoje zdravlje i svoju porodicu zbog tog navodnog opšteg dobra i velikih projekata“

“Držite ih prezaposlenim i prezauzetim sa gomilom obaveza tako da ne mogu da odu u crkvu. Umesto toga, šaljite ih u zabavne parkove, na sportske događaje, pozorišta, koncerte i bioskope.  Držite ih prezauzetim,prezauzetim, prezauzetim!“,histerisao je đavo. „To će nam uspeti! Uspeće nam! Kakav odličan plan!“, zaključio je đavo.

 

Od Gospoda vam svako dobro! Verica

подели објаву / deel de blog

Повезане објаве / gerelateerde posts