Orthodoxe Parochie Heilige Simeon de Mirreschenker

Блог пост / blogpost

Notulen van het gesprek na de dienst 3-12-2023

Een team van mensen die betrokken waren bij de aankoop van de kerk volgde een cursus over dit onderwerp. Tijdens de cursus kregen we veel informatie over wat belangrijk is bij de aankoop. Een van die belangrijke punten is dat er voldoende middelen op de rekening zijn en dat de maandelijkse inkomstenstroom voldoende is om de hypotheek af te lossen. Op dit moment heeft de parochie ongeveer 35 reguliere gezinnen die bijdragen betalen. In de komende periode moeten we ons concentreren op het verzamelen van meer financiële middelen. Er is nog geen beslissing genomen over de aankoop van de kerk of de bouw ervan. Eerst moeten we meer middelen verzamelen.

Om meer middelen te verzamelen, hebben we onze website https://www.svetisimeonutrecht.com/ aangepast. Op de website is de mogelijkheid toegevoegd om donaties te doen op onze rekening. Tijdens de gesprekken werd gedemonstreerd hoe betalingen via de website kunnen worden gedaan met Paypal/Ideal. Deze mogelijkheid is vooral gemaakt voor donateurs buiten onze parochie die ons willen ondersteunen. Onze parochianen worden gevraagd om (door te gaan met) maandelijks bij te dragen, omdat dit belangrijk is voor de bank wanneer we om een hypotheek vragen. Informatie over het terugkrijgen van bijdragen via de belastingdienst is beschikbaar in de kerk waar kaarsen worden verkocht. Ook via deze link kan iedereen zelf berekenen hoeveel belasting wordt terugbetaald, aangezien dit afhankelijk is van persoonlijke inkomsten https://www.schenkservice.nl/bereken-uw-voordeel

Een ander project dat we hebben georganiseerd in het kader van fondsenwerving is het maken van een film. De film zal worden gemaakt door Liz, die ons zal bezoeken uit Belgrado en die ook een promotiefilm heeft gemaakt voor de Servische taalschool in Nikšić. Ze heeft veel volgers en we hopen dat de film over onze parochie meer mensen zal aantrekken om (vaste) leden van onze parochie te worden of om donateurs te worden. Onze parochianen worden gevraagd om op 17 december in zo groot mogelijke getale met hun vrienden te komen, zodat we allemaal deel uitmaken van die film. Die dag zal er ook een gezamenlijke maaltijd en een cultureel programma worden georganiseerd.

подели објаву / deel de blog

Повезане објаве / gerelateerde posts