Orthodoxe Parochie Heilige Simeon de Mirreschenker

ШТА ЈЕ ПАРОХИЈАЛ

      Парохијал је годишњи или месечни допринос породице или појединца своме светоме храму. Поред материјалног, парохијал има још више морални значај за све нас, нарочито овде ван отаџбине.

      Својим парохијалом, као и са доласцима у Божји храм, Ви доказујете да Вам Црква и опште добро српске заједнице, леже на срцу. Црква потребује Вас и Вашу помоћ, али исто тако не заборавите да и Ви потребујете Цркву и њену помоћ. Са уплатом парохијала Ви помажете редован рад цркве, свештеника, и рад целе српске заједнице.

      Црква радо и увек притиче у помоћ свакоме коме је помоћ потребна, али се ипак некако радије и са већом обавезом одазива онима који се својом оданошћу цркви покажу да ту помоћ и заслужују. Редовни доласци у Божји храм, молитве, слављење Крсне славе, испуњавање црквених прописа, као и одржавање здравих обичаја, јесу докази како и колико ревнујемо и за Цркву и за нацију.

      Немојте мислити да Вам никаква помоћ Цркве неће бити потребна. Помоћ Цркве може да буде и материјална и морална. Поред верских обреда као што су: крштења, венчања, опела, може Вам затребати савет, уверење, препорука, посета у болници или код куће и друго. Родитеље молимо да утичу на своје млађе који су завршили школу и почели да раде, да и они постану чланови парохије, што ће позитивно утицати на њихов даљи развој, како у религиозном тако и у моралном и националном погледу, што ће бити на личну и општу корист Цркве и нације као целине.

У договору црквеног одбора са верним народом који долази на богослужења, парохијал у нашој црквеној општини одређен је на 120 евра годишње (или 10 евра месечно). Уплата парохијала је на добровољној бази, јер разумемо да међу вама има људи у различитим финансијским ситуацијама и не би желели да одбијемо од цркве било кога, јер су добродошли и они који јесу и они који нису извршили ову обавезу

      У нади да ћете разумети овај наш Апел и постати редован члан наше парохије, унапред Вам се захваљујемо.

Уплату можете извршити на наш црквени рачун-

PAROCHIE VAN DE HEILIGE SIMEON DE MIRRESCHENKER
NL 15 INGB 0000 7233 70

Господ Бог нека вам узврати својом благодаћу!