Orthodoxe Parochie Heilige Simeon de Mirreschenker

Блог пост / blogpost

Парохијал

Помаже Бог драги парохијани!

Наша парохија се налази на важној раскрсници и потребније је него икад да се сви укључимо у њен живот и рад, како бисмо успјели да одржимо оно што је великим трудом годинама грађено и да коначно направимо важан искорак ка стицању сопственог храма, који би представљао живи извор ријечи Божије и жилу куцавицу неопходну за опстанак наше дјеце овдје у туђини.

За то је неопходно да сви ми уложимо мали труд и да уплаћујемо мјесечни парохијал од 10€ или више, колико је ко у могућности.

Господ неће гледати на то колико смо дали у односу на друге људе, већ у односу на наше могућности. Удовичине двије лепте могу бити веће пред Господом него нечије читаво богатство.

Али би свакако би било важно да свако од нас уграђује свебе у храм Божији, макар минималним износом, јер све оно што дамо Цркви Божијој представља уствари сјеме које доноси вишеструки плод ономе који га посије.

Господ сваки труд награђује вишеструко и све оно што учинимо за Господа и за своје ближње неће пропасти у вјекове вјекова.

Зато молим све оне који до сада нису уплаћивали парохијал да почну да уплаћују и да тако себе уграђују у живот Цркве и придруже се именима ктитора и приложника за које се молимо на свакој светој литургији и призову на себе и своје домове Божији благослов.

У име парохије и црквеног одбора захваљујем се свима онима који су до сада вјерно и предано уплаћивали парохијал као и онима који ће од сада почети да уплаћују…

Нека Господ умножи и благослови сваки ваш труд и прилог и нека вам у изобиљу врати добрим све оно што сте уградили у дом Његов, било да су то ваши прилози, ваш рад, ваше појање, ваш долазак на свету литургију и свако ваше добро дјело, добру ријеч и добру помисао.

Са љубављу у Христу Ваш,

јереј Крсто Станишић

подели објаву / deel de blog

Повезане објаве / gerelateerde posts